גשמי הברכה שירדו עלינו ממש לפני ימים אחדים מרמזים, אולי, על אודות עונת החורף הקרב, שעומד להיות באופן קר וגשום. ידוע, דבר זה בכל זאת ממש לא המינוס של אירופה או שמא סופות הטורנדו של חופי ארצות הברית, אולם בכל זאת, ארבעה – חמישה ירחים לא פחות של פוך ותנור.
שיהיה מבוסס זה, שבמרבית הבתים בארץ ישראל, שמתגאים במזגנים משוכללים ויקרים, מסתפקים בחורף בתנור קל שבעיקר שורף את הרגל ולא מחמם אחר שאר הגוף, או שמא במפזר חום היגויני שלוקח להם 20 דקות עד אשר הוא הינו להשפיע על הטמפרטורה באזור. בשביל מה הזלזול? בשל שהקיץ בארץ ישראל נמשך זמן רב יותר מהחורף?... הגיע פרק הזמן ליהנות מחדר נעים וגם בחורף. איך עושים את זה? באופן בלעדי תוך שימוש קמינים.
מהם קמינים?
קמינים הם אפילו תא חימום סגור המקבל את בערתו בדרכים דומות. מעץ, פחם, גז, סולר ונפט הם החומרים המשמשים הבערה הקיימים, כשלכל אחד המלות וחסרונות מבחינת זמני הבערה, עוצמת החום המופקת, העלויות הכרוכות עם חומר זה בהכרח וגם רמת הבטיחות (שבעקרון איכותית בכולם, אך בהחלט ישנם הבדלים מועטים).
קמינים הביאו בהשפעת סרטים רומנטיים במרוצת השנים לסמל רומנטי משעמם. מדובר בקמיני העץ הקלאסיים, הישנים, הפועלים בדרך כלל על אודות מעץ או שמא פחם, בעל ארובה בחלקו הקיצוני של הגג של הבית וש מייצרים חימום מושלם ואור עדין היוצר הרגשה נעימה. קמינים במראה קלאסי אלו עברו שדרוג תוך כדי הזמן ובעידן המודרני יוצאים יחד עם וסתי עוצמת חום ועשן, אך שוב פעם, היתרון הגדול – האווירההאופי המדהימה אשר הוא יוצר.
לעומתו קמין הגז מבחינת המלות מרשים יותר מכך, בעל ניסיון יותר, חדיש יותר, נוני גם "קר" מעט יותר, לא מיועדים מבחינת החום שהוא מפיק, כי במידה ש מבחינת האווירההאופי שהוא יוצר. היתרון המשמעותי הוא היכולת לשלוט בעוצמת הלהבה ובדרך זו בעוצמת החום, לעומת קמין העץ בטבע הנטייה אחד מ לא מיועדים יש אפשרות לפחותה סופר.
כדאי לומר, בגדול, שקמין מעץ הולם הרבה יותר לבתים מדהימים של זוגות בכפר, וקמין גז מוצלח מעט יותר למשפחות באזורים פחות קרים.
עלותם של קמינים בישראל נע בקרב מאות רבות של לעשרות אלפים רבים של ש"ח, ברם מדובר במוצר שמעלה אחר ערך הדירה המוצעת ומחזיק מעמד המון שנים. חורף חמים שיהיה זה לחברה!